6 STVARI, KI JIH MORAŠ NAREDITI JESENI

Kako uživaš v sezoni puloverjev in buč? Jesen je odličen čas, da si vzamete čas in poskrbite zase. Samooskrba so vse stvari in dejanja, ki jih izvajate, da skrbite za svoje fizično, duševno in čustveno zdravje po svojih najboljših močeh. Vse od telovadbe, pogovora s prijateljem ali čiščenje hiše.

In ne pozabite, da ni pravega ali napačnega načina za samooskrbo. Za jesenski navdih za samooskrbo razmislite o naslednjih:

1. Sprehodite se po prelepi jesenski naravi

Če vam sprehodi pomagajo sprazniti glavo, naj se zdaj ne ustavijo samo zaradi nižjih temperatur. Raziskave kažejo, da lahko gibanje zunaj, medtem ko sije sonce, zmanjša simptome depresije, poveča raven sreče, izboljša spanec in zmanjša čustveno nestabilnost. Povabite ali pokličite še svojega prijatelja ali ljubljeno osebo in tako razpoloženje še podvojite.

2. Popestrite svoj prostor

Sprememba katerega koli letnega časa je lahko odličen čas za temeljito čiščenje in pripravo osebnega prostora za mesece, ki so pred nami. Čistejši, manj natrpan prostor lahko pomaga pri lajšanju tesnobe in stresa.

3. Osvežite svoj seznam želja

Vzemite si čas za sanjarjenje in si predstavljajte, kaj bi nekega dne radi počeli ter napišite seznam, na katerega se lahko občasno obrnete. Prizadevanje za cilj ali sanje je lahko prizemljitev, saj vas spodbudi, da cenite, kje ste danes in kje bi radi bili v prihodnosti. Prav tako izpolnitev ciljev lahko prinese pomirjujoč občutek zadovoljstva.

4. Potopite se v jesenske recepte – jabolka, brokoli in buče, vas mislimo!

Uživanje več jesenskih pridelkov kot so brokoli, jabolka, buče in hruške, ima hranilne, cenovne in okoljske koristi. Brokoli je npr. bolj bogat z vitaminom C, ko je bil kupljen v trgovini na vrhuncu sezone, v primerjavi z brokolijem, kupljenim v drugih letnih časih.

5. Sprejmite sončno svetlobo (ali razmislite o svetlobni terapiji)

Sezonska depresivna motnja prizadene približno enega od 20 ljudi. Sproži jo lahko sprememba letnega časa. Nekateri ljudje opazijo lahko enak učinek, vendar občutijo manj hude simptome – take, ki ne motijo ​​​​dnevnega delovanja v tolikšni meri, da bi jih lahko šteli za klinično diagnozo. Ne glede na to, ali imate sezonsko depresijo ali ne, lahko izhod na naravno sončno svetlobo (zlasti zgodaj čez dan) super vpliva na razpoloženje.

6. Privlečite svoje najljubše udobne puloverjePrišlo je vreme za puloverje in le malo stvari je bolj udobnih kot mehka topla plast velikega puloverja. Nošenje oblačil, v katerih se počutimo dobro je koristno za vas. Ideja je, da če tisto kar nosite, sproži veselje, sproži tudi sproščanje dopamina, hormona, ki osvetli center za nagrajevanje.

Sorodni članki

Poskrbite zase, za prebavo pa bo poskrbel Enterosgel!

Kontakt

Copyright © 2023 Enterosgel - Vse pravice pridržane.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service.