7 zdravil za »zmačkanost«, ki dejansko delujejo

Kako uživaš v sezoni puloverjev in buč? Jesen je odličen čas, da si vzamete čas in poskrbite zase. Samooskrba so vse stvari in dejanja, ki jih izvajate, da skrbite za svoje fizično, duševno in čustveno zdravje po svojih najboljših močeh. Vse od telovadbe, pogovora s prijateljem ali čiščenje hiše.

Če ste kdaj spili preveč, veste, kakšne so lahko nekatere od nič kaj prijetnih posledic jutranjega dne: slabost, utrujenost, glavobol, suha usta, prebavne težave in meglen spomin …

Doslej znanstveniki še niso iznašli čarobnega napoja, ki bi ozdravil mačka, toda obstaja več domačih zdravil za mačka, ki lahko skrajšajo simptome.

  1. Pijte veliko vode, da nadomestite izgubljeno tekočino

Čeprav ne bo popolnoma preprečilo posledic noči težkega pitja, bo hidracija z vodo ali drugimi tekočinami – tudi če lahko spijete le nekaj požirkov naenkrat – pomagala. Alkohol namreč deluje kot močan diuretik, ki iz telesa odvaja tekočine. Pitje vode pomaga obnoviti potrebne tekočine in lahko pomaga krvnemu obtoku prenašati hranila in kisik v tkiva ter odstraniti presnovke po noči pitja. 

Česa ne piti? Več alkohola. Znanstveniki so zagotovo ovrgli eno najbolj priljubljenih zdravil proti mačku – »klin se s klinom zbija«. Začasno se boste počutili bolje, ker čutite tisto evforijo, v bistvu boste pozabili, da imate mačka, vendar bo to vodilo do kumulativnega učinka, tako da se boste na dolgi rok dejansko počutili slabše.

2. Športne pijače za še hitrejšo rehidracijo

Želite pridobiti prednost pred navadno staro vodo za zdravljenje mačka? Razmislite o uporabi Gatorade, Pedialyte, Powerade ali podobnih športnih pijač, ki niso gazirane. So polne mineralov, imenovanih elektroliti kot so natrij, kalij, magnezij in kalcij, ki zvišajo glukozo v krvi, saj zvišajo raven natrija, kar pomaga mišičnim celicam pri sprejemanju in porabi vode, kar vodi do hitrejše rehidracije.

3. Zvišajte krvni sladkor z ogljikovimi hidrati

Alkohol lahko vpliva na raven sladkorja v krvi, zato se pojavijo simptomi kot so utrujenost, razdražljivost in šibkost. Zato lahko prigrizek, ki vsebuje veliko ogljikovih hidratov in sladkorjev, pomaga dvigniti krvni sladkor in zagotovi nekaj takojšnje energije.

4. Zaščitite svoja jetra s predigro s šparglji

Če že vnaprej veste, da vas čaka nora zabava, boste morda želeli svoj hladilnik založiti s šparglji. Korejska raziskava je pokazala, da izvlečki špargljevih listov in poganjkov vsebujejo obilico aminokislin in mineralov, ki pomagajo ublažiti simptome mačka in imajo zaščitne učinke na jetra, kar lahko pomaga telesu hitreje okrevati.

5. Umirite svoj imunski sistem s protivnetnim zdravilom

Po mnenju strokovnjakov raziskave kažejo, da maček lahko sproži visoke ravni citokinov, molekul imunskega sistema, ki lahko povzročijo vnetje. Če to drži, bi moralo jemanje nesteroidnega protivnetnega zdravila proti bolečinam (NSAID), kot je ibuprofen (Ibubel, Diverin), natrijev naproksen (Nalgesin) ali Aspirin, prinesti nekoliko olajšanje mačka.

Nikoli pa ne smete jemati acetaminofena, znanega udi kot paracetamol (Lekadol). Tako kot alkohol se tudi paracetamol presnavlja v jetrih in ima lahko v redkih primerih toksične učinke, če vzamete velik odmerek in se v vašem sistemu zadržuje dovolj alkohola.

6. S potenjem odpravite simptome mačka

Od vseh možnih in priljubljenih zdravil za mačka strokovnjaki pravijo, da je vadba najboljša, saj poveča pretok kisika v možgane in sprošča hormone, ki izboljšajo razpoloženje in dajejo energijo. Edina ovira je, da se prepričate, da to storite. Prav tako poveča očistek toksinov iz telesa in zmanjša vnetje.

Med mačkom naj bo vadba nizke do zmerne intenzivnosti, poleg tega pa je še bolj kot običajno bistveno pitje vode pred, med in po vadbi, saj je telo že dehidrirano zaradi prekomernega uživanja alkohola.

7. Vzemite ENTEROSGEL®

Enterosgel na svojo površino veže tudi alkohol in njegove razpadne snovi. 2 žlici  oz. 2 vrečki pred pitjem alkohola in 3 žlice oz. 3 vrečke po končanem pitju alkohola je dovolj, da ublažimo učinke jutranjega “mačka.” Poleg izdelka Enterosgel pa priporočamo tudi vnos večje količine vode.

Sorodni članki

Poskrbite zase, za prebavo pa bo poskrbel Enterosgel!

Kontakt

Copyright © 2023 Enterosgel - Vse pravice pridržane.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service.