Kako hitro zdraviti drisko?

Čeprav tema ni prijetna, ima vsak od nas občasno težave s prebavili. Ena najpogostejših prebavnih težav je driska ali tekoče, vodeno blato, ki ga običajno spremlja pogosta in nujna potreba po uporabi stranišča.

Tipična driska traja le nekaj dni in mine sama od sebe brez kakršnega koli zdravljenja. Huda driska, ki traja več kot nekaj dni, ali večkratne dolgotrajne epizode driske so razlogi za obisk zdravnika, saj lahko nakazujejo kaj resnejšega.

Če imate drisko, so tukaj trije načini za lajšanje nelagodja:

1. HIDRIRAJTE SE

Vaše telo med drisko izgubi veliko tekočine in elektrolitov, zato je dehidracija velika skrb. Pogosto redko in vodeno blato lahko hitro povzroči izgubo tekočine. 

Poslužujete se lahko športnih pijač, ki so blagodejne zaradi vsebnosti sladkorja in soli; oba omogočata lažjo absorpcijo vode, še toliko bolj, če ju vzamemo skupaj. Pijačo hranite pri sobni temperaturi, saj vam bo topla pijača bolj prijala kot hladna. V hujših primerih ter za otroke pojdite v lekarno po rehidracijski prašek!

Držite se bistrih tekočin. Druge dobre izbire zdravljenja driske vključujejo bistro juho in vodo ali čaj.

Izogibajte se pijačam, ki lahko poslabšajo simptome. Kofeinske, alkoholne in sladke pijače lahko poslabšajo dehidracijo. Mleko in drugi mlečni izdelki lahko poslabšajo vaše simptome, saj lahko driska povzroči začasno intoleranco za laktozo. (Začasna intoleranca za laktozo lahko traja tudi po akutni epizodi.)

2. JEJTE »PUSTO« HRANO

Vaša prehrana naj bo čim bolj mehka. Najverjetneje boste izgubili vaš apetit, vendar se kljub temu poskusite prisilit vsaj nekaj pojesti ali pa v prvih 24 urah uživati le bistre tekočine. Nato lahko svoji prehrani počasi dodajate mehka živila. Nekatera pusta živila vključujejo banane, riž, jabolčno čežano in toast/prepečenec. V angleščini znano kot dieta BRAT, saj začetnice živil tvorijo to kratico.

Izogibajte se hitri, mastni in ocvrti hrani. Prav tako se boste želeli izogibati kakršni koli hrani in pijači, ki povzroča napihnjenost ali želodčne krče. Sem spadajo fižol, brstični ohrovt, zelje, avokado in gazirane pijače.

3. VZEMITE ENTEROSGEL 

Za hitro zaustavitev driske in razbremenitev telesa uporabite ENTEROSGEL. ENTEROSGEL je medicinski pripomoček v obliki gela brez okusa in vonja. Spada v skupino snovi, kateri se imenujejo enterosorbenti in imajo to lastnost, da na svojo površino oziroma v svoje pore vežejo različne snovi kamor spadajo tudi razni strupi, endotoksini, razpadne snovi virusov in bakterij, izločki bakterij, konzervansi, dodatki v hrani, težke kovine in radioaktivni elementi. Iz organizma odvaja škodljive snovi in se skupaj z blatom, ter vsemi “strupenimi” snovmi izloči iz telesa. Klinično dokazano pomaga tudi pri bakteriji E. coli, sevih Shigella in Salmonella. Če se driska ne preneha, se posvetujte z zdravnikom.

Sorodni članki

Poskrbite zase, za prebavo pa bo poskrbel Enterosgel!

Kontakt

Copyright © 2023 Enterosgel - Vse pravice pridržane.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service.