Kako poskrbim za zdrav imunski sistem skozi leto?

Vaš imunski sistem je zapletena mreža celic, tkiv in organov, ki skupaj pomagajo telesu pri boju proti okužbam, številnim boleznim, pa tudi sončnim opeklinam in raku.

Ko bakterije ali virusi, vstopijo v vaše telo, ga napadejo in se začnejo razmnoževati. To se imenuje okužba in je vzrok za razvoj različnih bolezni. Imunski sistem velikokrat prepozna tujke v telesu in se z mnogimi varovali bori proti njim, ter tako prepreči, da bi razvili bolezen.

Pomislite na imunski sistem kot na orkester. Za najboljšo izvedbo si želite, da bi vsak inštrument in vsak glasbenik v orkestru nastopal kar najbolje. Enako velja za vaš imunski sistem. Za najboljšo zaščito telesa mora vsak del vašega imunskega sistema delovati natančno po načrtu. Najboljši način, kako lahko zagotovite, da se to zgodi, je, da vsak dan delate stvari, ki pripomorejo k dobremu imunskemu sistemu. Spodaj naštevamo nekaj ključnih korakov.

1. PIJTE ZADOSTNO KOLIČINO TEKOČINE

Predvsem vodo. Poskusite spiti kozarec vode, takoj ko se zbudite, da začnete svoj dan pravilno. Vaše telo je zaradi spanja dehidrirano, zato je to odličen način, da to takoj odpravite. 

2. REDNO TELOVADITE IN MIGAJTE

Vadba lahko prispeva k splošnemu zdravju, vključno z močnim imunskim sistemom. Vadba lahko spodbuja dobro prekrvavitev, kar omogoča, da se vaše celice in druge sestavine imunskega sistema prosto gibljejo po telesu in učinkovito opravljajo svoje delo.

3. POSKUSITE SE ZNEBITI STRESA

Stres izčrpa celotno telo. Če se vsak dan spopadate z večjimi ali  pa tudi manjšimi stresorji, je vaš sistem nenehno prisiljen, da ta stres premaga. Eden od načinov, kako se lahko razbremenimo stresa, je tako, da si vzamemo čas zase. To lahko za vsakogar pomeni nekaj drugega, pomembno je le, da nas to osrečuje in tako se v telesu sproščajo hormoni sreče, kar blagodejno vpliva na organizem.

4. DOBRO SE NASPITE

Spanje je regeneracijski proces za vaše telo. Ko ste prikrajšani spanca, se vaše naravne imunske celice zmanjšajo, vnetni citokini (vnetne celice) pa se povečajo. To pomeni, da dober spanec krepi vašo imuniteto.

5. JEJTE URAVNOTEŽENO PREHRANO

Zdrava in uravnotežena prehrana vam lahko pomaga ohraniti dobro počutje. Pravijo, da naj bi vsak dan pojedli mavrico zelenjave in sadja, da zagotovimo raznovrstna hranila. Zmanjšajte vnos nezdrave in obdelane hrane, sladkorja, sladkih pijač in nasploh živil, ki nimajo hranilnih snovi.

6. POMAGAJTE TELESU S PREHRANSKIMI DOPOLNILI ALI MEDICINSKIMI PRIPOMOČKI

Eden izmed takih je npr. Enterosgel, ki v črevesju veže škodljive snovi in tako prepreči njihov nadaljni prehod v organizem. Enterosgel® prehaja skozi prebavni trakt na naravni način, v njem pa adsorbira (veže) škodljive snovi in toksine, ter se iz telesa izloči v celotni zaužiti količini skupaj z blatom. Poleg tega ne vsebuje sladkorja, sladil, laktoze, glutena, maščob, okusov, barvil in konzervansov, niti sestavin rastlinskega in živalskega izvora.

Sorodni članki

Poskrbite zase, za prebavo pa bo poskrbel Enterosgel!

Kontakt

Copyright © 2023 Enterosgel - Vse pravice pridržane.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service.