Prebavne motnje na potovanju

Ste se med potovanjem kdaj počutili napihnjene, zaprte, vam je bilo slabo ali pa ste imeli drisko? Če ste odgovorili z da, je to definitivno nekaj, česar ne želite ponoviti! Dopust bi moral biti čas popolnega užitka in sprostitve – ne pa stresa zaradi trebušnih težav.

Včasih lahko vse spremembe, ki jih prinaša potovanje, ustvarijo v črevesju popolno nevihto. Berite dalje, če želite izvedeti kako se lahko izognete neželenim prebavnim težavam na naslednjem potovanju.

ZAKAJ SE NAM TO DOGAJA?

Obstaja nekaj razlogov, zakaj se mnogi med nami soočamo s prebavnimi motnjami, ko smo na poti, večinoma pa je to povezano s spreminjanjem ritma, na katerega je naše telo navajeno. Naša telesa so namreč navajena na določeno vrsto ritma in urnika. Ko potujemo, jemo in spimo ob drugačnih urah kot smo vajeni, tudi prehrana je navadno drugačna, bogatejša z ogljikovimi hidrati in maščobami ali pa uživamo večje porcije kot običajno. Poleg vsega igra veliko vlogo tudi dehidracija, saj se nas večina na potovanju pozabi redno hidrirati, kaj šele ko smo v toplejših krajih in preko znoja izgubljamo še več vode kot običajno. S temi spremembami v bistvu zahtevamo od našega telesa, da se loti povsem nove rutine, kar lahko negativno vpliva na celotno dinamiko prebavnega trakta.

KAJ LAHKO NAREDIMO?

Če se borite z zaprtjem potem pred, med in po potovanju pijte več vode in uživajte več vlakninsko bogatega sadja in zelenjave. Jabolka, banane in energijske ploščice z oreščki so lahko odlični prigrizki na potovanjih. 
Če se borite predvsem z napihnjenostjo, se poskusite ob obrokih ne prenajedati. Lahko si pomagate tudi z zeliščnimi pripravki kot so meta, ingver ali koromač, ki so koristni pri napihnjenosti.

Tudi vadba je lahko ključnega pomena, še posebej, če ste aktivni tudi doma. Tako kot vaše srce, tudi vaše debelo črevo potrebuje vadbo. Med dolgimi poleti ali vožnjami z avtomobilom ter natrpanim urnikom poti je zlahka pozabiti na gibanje. Seveda ne govorimo o intenzivni vadbi, že krajši sprehod ima lahko blagodejen učinek.

S ČEM SI LAHKO POMAGAM?

Če že veste, da imate med potovanjem prebavne težave, lahko s seboj v torbi nosite ENTEROSGEL® vrečke ali pa manjšo tubo, odlično za potovanja. ENTEROSGEL® je medicinski pripomoček v obliki gela brez okusa in vonja. Iz organizma odvaja škodljive snovi in se skupaj z blatom, ter vsemi “strupenimi” snovmi izloči iz telesa, ne prehaja v sistem ter takoj zaustavi drisko!

Želimo vam, da uživate v svojem potepanju, vključno z okusno lokalno hrano in pijačo! Ne pozabite svojemu črevesju pomagati z Enterosgelom pa boste to lahko počeli brezskrbno.

Sorodni članki

Poskrbite zase, za prebavo pa bo poskrbel Enterosgel!

Kontakt

Copyright © 2023 Enterosgel - Vse pravice pridržane.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service.